30.11.09

Mâna activistului "raţional"... greblă se făcu

Unui activist umanist (bineînteles... "rational") ce pozeaza ca "Profu' de Religie' i-au trebuit cca 2 zile ca sa-si dea seama ca 13 in baza 11 nu se poate termina oricum cu un zero (nimic - ori "*" dupa cum a "convenit" respectivul "Prof"). E simplu: daca s-ar termina cu acel "*" ar fi insemnat ca 13 ar fi un multiplu intreg de 11, hahaha, daca ar fi intr-adevar "rational" ar fi vazut asta in mai putin de secunda. Dar bineinteles, domnu' activist isi pierde timpul cu blogareala :-)

Iata cum arata blogul Profului de religie pe data de 28 Noiembrie:


Să exemplificăm: numărul "treisprezece" [...]

13 = XIII = 1101 = c*

Aceste formule nu sunt altceva decât numărul "treisprezece" scris în diferite forme. [...] Ultima variantă este în baza 11 de calcul, în care am convenit cu de la mine putere literele alfabetului ca fiind simboluri pentru numerele de la unu la zece, * fiind pentru zero (nimic).

Pe 30 Noiembrie, dupa ce si-a dat seama de propria eroare (posibil prin mila unor credinciosi care si-au facut pomana să-i zică):


Să exemplificăm: numărul "treisprezece" [...]

13 = XIII = 1101 = ab

Aceste formule nu sunt altceva decât numărul "treisprezece" scris în diferite forme [...] Ultima variantă este în baza 11 de calcul, în care am convenit cu de la mine putere literele alfabetului ca fiind simboluri pentru numerele de la unu la zece, * fiind pentru zero (nimic).

Profu' de religie spunea - ca "punch-line":
Mai bine rezolvăm din când în când câte o problemă de matematică. Deşi asta presupune efort...
Asta da efort! "Rational" incet ca o amibă :-)